Header Image
Home / Workshop

Workshop

Workshop Speel, leer en communiceer

In de 2-daagse workshop wordt de aanpak Speel, leer en communiceer uitgebreid toegelicht aan de hand van herkenbare voorbeelden en oefeningen. Je leert:

  • Hoe je met behulp van spel contact kan maken met een kind met autisme
  • Hoe jij een kind spelenderwijs kan leren om (beter) aan te geven wat hij wil
  • Hoe je op een ontspannen manier leersituaties kan opzetten, zonder een kind te overvragen
  • Hoe je met je eigen houding de ontwikkeling van een kind positief kan beïnvloeden

Het zijn interactieve dagen waarbij veel ruimte is om vragen te stellen over je eigen situatie. De tips en adviezen worden toegespitst op jou en je kind, of kinderen waarmee je werkt.

De tweede workshop dag nemen ouders en begeleiders zelf video mee van samenspel met hun kind, waarin zij de aanpak Speel, leer en communiceer toepassen. Tijdens deze terugkomdag krijgen deelnemers feedback van Ariane, maar ook van elkaar. Er is plek voor steun en herkenning onderling. Door elkaar en verschillende kinderen te zien spelen is het mogelijk om spelideeën uit te wisselen en ervaringen te delen.

Voor wie? Voor ouders, professionals en andere betrokkenen bij een kind met autisme. De aanpak Speel, leer en communiceer is ook zeer geschikt voor kinderen zonder een diagnose autisme, die wel baat hebben bij het stimuleren van de communicatie en het maken van contact middels spel.

Wanneer? twee woensdagen van 9:30 tot 15:00 uur, zie AGENDA voor data
Waar? Trainingscentrum HOF20, Begijnhof 20 in Haarlem. In de Tuinkamer.
Prijs: 350 euro, vrijgesteld van BTW
Inbegrepen: Het boek Speel, leer en communiceer, hand-outs en oefenmateriaal, koffie/thee en een heerlijke lunch

Voor meer informatie en om je aan te melden stuur een email naar: info@speelleerencommuniceer.nl


Accreditatie SKJ

De workshop en terugkomdag zijn door de commissie van het Kwaliteitsregister Jeugd geaccrediteerd voor totaal 11 punten. In de categorie Informeel leren – Workshop. Accreditatienummer: SKJ204781

  • Workshop Speel, leer en communiceer: 5 punten
  • Terugkomdag: 6 punten

Locatie

De workshop vindt plaats in de het trainingscentrum ‘HOF20’ in Haarlem. In een prachtige ruimte in een monumentaal pand in de binnenstad. 10 minuten lopen vanaf het station Haarlem, en een parkeergarage om de hoek.

www.hof20.nl

Routebeschrijving met het OV:
Vanaf station Haarlem loop je het station uit aan de kant van de bussen (centrum). Daar steek je het busplein schuin naar rechts over en loopt de Kruisweg in richting het centrum. Je steekt de kruising met de Parklaan over en loopt rechtdoor (nog steeds Kruisweg). Over de brug ga je linksaf de Nieuwe Gracht op. Aan het eind sla je rechtsaf de Jansstraat in. Daar neem je de derde straat links (Begijnesteeg) en loopt rechtdoor. HOF20 ligt iets verderop aan je rechterhand.

Routebeschrijving met de auto:
Parkeren kan in parkeergarage de Appelaar (vul dan in je routeplanner het adres Damstraat 12 in). Neem de uitgang Klokhuisplein. Dan ga je onder het poortje door en slaat rechtsaf. Dan loop je alsmaar rechtdoor tot je tegen de kerk aanloopt. HOF20 ligt dan links van je. Zie hier de parkeertarieven in de binnenstad.

Top