Header Image
Home / Training

Training

Training Speel, leer en communiceer

Een intensieve training voor professionals werkzaam met kinderen met autisme en een ontwikkelingsachterstand.

Spelen is dé manier om de ontwikkeling van een kind met autisme te stimuleren. De motivatie van een kind is het uitgangspunt en biedt talloze leermogelijkheden. In de training Speel, leer en communiceer, gebaseerd op het gelijknamige boek van Ariane Flesseman, leer je een aanpak waarmee je een kind met autisme spelenderwijs kan leren communiceren.

In de eendaagse training wordt de aanpak Speel, leer en communiceer uitgebreid toegelicht. Het is een interactieve dag waarbij we met een kleine groep professionals diep de inhoud in duiken. Een interessante afwisseling van presentatie van theorie, concrete oefeningen en videobeelden uit de praktijk, zorgen ervoor dat je onderstaande leerdoelen eigen maakt. Je leert:

  • Hoe je met behulp van spel contact kan maken met een kind met autisme
  • Hoe jij een kind spelenderwijs kan leren om (beter) aan te geven wat hij wilt
  • Hoe je op een ontspannen manier leersituaties kan opzetten, zonder een kind te overvragen
  • Hoe je met je eigen houding de ontwikkeling van een kind positief kan beïnvloeden

De aanpak Speel, leer en communiceer is voor kinderen (0-12 jaar) met autisme die problemen ervaren in de communicatie. Vaak in combinatie met een (forse) ontwikkelingsachterstand. Ook zeer geschikt voor kinderen zonder een diagnose, die wel ondersteuning nodig hebben op het gebied van communicatie.

Tijdens de training wordt tijd besteed aan het zelf leren toepassen van de aanpak, en tegelijkertijd hoe professionals ouders hierbij kunnen ondersteunen in de thuissituatie.

Wanneer? Zie AGENDA voor data
Waar? Trainingscentrum HOF20, Begijnhof 20 in Haarlem. In de Tuinkamer.
Prijs: 175 euro, vrijgesteld van BTW
Inbegrepen: Het boek Speel, leer en communiceer, hand-outs en oefenmateriaal, koffie/thee en een heerlijke lunch

Voor meer informatie en om je aan te melden stuur een email naar: info@speelleerencommuniceer.nl

Klachtregeling deskundigheidsbevordering


Accreditatie SKJ

Accreditatie door de commissie van het Kwaliteitsregister Jeugd is aangevraagd.

In de categorie Formeel leren – training. Accreditatienummer: SKJ213742


Locatie

De workshop vindt plaats in de het trainingscentrum ‘HOF20’ in Haarlem. In een prachtige ruimte in een monumentaal pand in de binnenstad. 10 minuten lopen vanaf het station Haarlem, en een parkeergarage om de hoek.

www.hof20.nl

Routebeschrijving met het OV:
Vanaf station Haarlem loop je het station uit aan de kant van de bussen (centrum). Daar steek je het busplein schuin naar rechts over en loopt de Kruisweg in richting het centrum. Je steekt de kruising met de Parklaan over en loopt rechtdoor (nog steeds Kruisweg). Over de brug ga je linksaf de Nieuwe Gracht op. Aan het eind sla je rechtsaf de Jansstraat in. Daar neem je de derde straat links (Begijnesteeg) en loopt rechtdoor. HOF20 ligt iets verderop aan je rechterhand.

Routebeschrijving met de auto:
Parkeren kan in parkeergarage de Appelaar (vul dan in je routeplanner het adres Damstraat 12 in). Neem de uitgang Klokhuisplein. Dan ga je onder het poortje door en slaat rechtsaf. Dan loop je alsmaar rechtdoor tot je tegen de kerk aanloopt. HOF20 ligt dan links van je. Zie hier de parkeertarieven in de binnenstad.

Top