Scholing

Over de aanpak uit het boek Speel, leer en communiceer is een SKJ geaccrediteerde training ontwikkeld. Geschikt voor zowel professionals werkzaam met kinderen met autisme als voor (groot)ouders/ verzorgers van een kind met autisme. Deze training wordt een aantal keer per jaar georganiseerd in Haarlem. Zie agenda voor data.

Daarnaast kan de training incompany worden gegeven. Bij interesse, neem contact op via info@speelleerencommuniceer.nl.

Training Speel, leer en communiceer

Spelen is dé manier om de ontwikkeling van een kind met autisme te stimuleren. De motivatie van een kind is het uitgangspunt en biedt talloze leermogelijkheden. In de training Speel, leer en communiceer, gebaseerd op het gelijknamige boek van Ariane Flesseman, leer je een aanpak waarmee je een kind met autisme spelenderwijs kan leren communiceren.

In de eendaagse training wordt de aanpak uitgebreid toegelicht. Een interessante afwisseling van theorie, concrete oefeningen en videobeelden uit de praktijk, zorgen ervoor dat je onderstaande leerdoelen eigen maakt. Je leert:

  • Hoe je met behulp van spel contact maakt met een kind met autisme
  • Hoe je een kind spelenderwijs leert om aan te geven wat hij wilt
  • Hoe je op een ontspannen manier leersituaties opzet, zonder een kind te overvragen
  • Hoe je met je eigen houding de ontwikkeling van een kind positief kan beïnvloeden

De aanpak Speel, leer en communiceer is voor kinderen met autisme die problemen ervaren in de communicatie. Al dan niet in combinatie met een (forse) ontwikkelingsachterstand. Ook zeer geschikt voor kinderen zonder een diagnose, die wel ondersteuning nodig hebben op het gebied van communicatie.

  • Kosten: 180 euro (vrijgesteld van BTW). Inbegrepen in de prijs is het boek Speel, leer en communiceer, hand-outs en koffie/thee
  • Tijden: 10:00 – 16:00uur
  • Adres: Trainingscentrum HOF20, Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem.
  • Aanmelden: stuur een email naar info@speelleerencommuniceer.nl

Het SKJ heeft de training geaccrediteerd met 10 punten in de categorie Formeel leren. Accreditatienummer: SKJ213742.